EfterForskning med Åsa och Linda fyller ett år

Torsdagen den 20 maj har vi haft livesändningar på Facebook och YouTube varje vecka under ett helt år. VARJE vecka. Vi har sänt på julafton, nyårsafton och födelsedagar. Vi har sänt från utekalas, bilen och Höga-Kusten-bron.

Jag började med LiveChat och SläktSnack under våren 2020. Jag kände rätt tidigt att jag inte skulle orka med att "vänta ut" tills jag fick komma ut på släktforskningsevent, lyssna på föredrag och själv hålla kurser och föredrag. Eftersom en del i min affärsidé är on-line kurser som man går i sitt eget tempo när man själv vill och kan och hade jag bra koll på tekniken. Jag ville försöka bidra till dels att andra som har släktforskning som sitt levebröd fick berätta om vad de gör och samtidigt bjuda de som inte kunde ta sig någonstans på intressanta intervjuer och inspiration. Det jag inte hade så stor erfarenhet av var livesändningar så det var min egen stora utmaning att komma över den tröskeln att våga sända live och inte kunna sitta i efterhand och redigera det som inte blir bra som man kan göra vid en inspelning.

Efter att Åsa motvilligt hade varit med på ett av mina SläktSnack fick hon blodad tand och ville att vi skulle köra något varje vecka.. typ en kvart där vi berättade lite om nyheter och annat. Det växte ganska snabbt till en timme som är ganska lagom. Varje måndag kör vi en livesändning där vi avslöjar veckans ämne och sedan hoppas vi att våra tittare hör av sig med bilder och berättelser. Och de gör de. Varje vecka fyller vi med deras berättelser. Som sagt, vi sände på julafton och firade lite jul ihop och på nyårsafton sände vi strax före tolvslaget och firade in 2021. Det var speciellt uppskattat bland alla de som satt hemma och firade själva utan nära och kära.

Att den här typen av arrangemang är uppskattat bevisas dessutom av att personer som likt oss har gjort mycket digitalt under året prisas av Sveriges Släktforskarförbund för sina initiativ. Härligt!

Webinarier är dock ingen ny företeelse men det känns som även svenska släktforskarföreningar har kommit ikapp nu och det har varit bra att man har kunnat "besöka" andra föreningar som inte verkar i närheten där man själv bor. Jag hoppas det håller i sig framöver och att det blir en mix av både "på plats" och digitalt även när saker och ting återgår.

Så, skål och grattis till oss som inte missat en enda torsdag och tack till alla er som är med och tittar, kommenterar och skickar in bidrag. Vi ses på torsdag klockan 19:00 som vanligt.

Ha det gött!

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.