Nyheter hos FamilyTreeDNA

familytreedna Jun 30, 2021

We're in it for the long runså inleder Family Tree DNA mejlet jag fick från dem idag. Man har jobbat bakom kulisserna och lovar en rad uppdateringar under juli. 

  • En ny design på matchlistan för att enklare kunna navigera.
  • Fler sorterings-, filter- och sökmöjligheter

På min önskelista står att kunna söka på orter och platser i matchernas träd - gärna direkt från matchlistan. Håller tummarna.

  • Förbättringar när det gäller x-matcher.

Vågar man hoppas på att det direkt från matchlistan kommer att vara möjligt att se hur många cM man delar på x-kromosomen med sin match - utan att behöva ta upp den i kromosomvisaren och scrolla allra längst ner.

  • Förbättringar av matchalgoritmen som kommer att öka antalet träffar för många användare.
  • Förbättringar av de föreslagna släktskapen.

Det här är två spännande punkter. Det är allmänt känt att Family Tree DNA tar med små segment när de beräknar släktskapen. Dessa små segment är inte alltid äkta segment. Jag gillar dock att man kan se alla småsegment för jag tycker det är intressant. Det finns bra verktyg för att räkna bort till exempel alla segment under 7 cM.

  • En ny kromosommålarfunktion för myOrigins.

Blir det något liknande Admixture-funktionerna som hos Gedmatch? Ska bli spännande att se vad som menas.

Man kommer även att göra om utseendet när man tittar på sina Y-dnaträffar. När det gäller pappas y-dnaträffar så har han bara två och de är på 12-marker nivån så de är redan lättnavigerade. Jag administrerar även några kit som har I-M253 med tusentals matcher så det kanske blir lite mer lättöverskådligt,

Ett nytt hjälpcenter med videotutorials låter bra precis som snabbare laddning av sidor och stabilare servers.

Ska bli spännande att se vilka förändringar och förbättringar det blir.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.