Nyheter hos FamilyTreeDNA - en första titt på matchlistan

familytreedna Jul 01, 2021

Idag har Family Tree DNA uppdaterat en del i matchlistan.

En funktion som jag länge har velat ha är att direkt i matchlistan kunna se hur mycket dna jag delar med en match på x-kromosomen. Det kan jag nu. Jag kan även sortera på storleken på x-kromosomen så jag kan få de jag delar mest cM på x i fallande ordning.

Själva sorteringsfunktionen som tidigare var att man klickade överst på kolumnen finns nu under knappen "Sort by".

Direkt i matchlistan ser jag även om mina matcher tagit fler tester, till exempel mtDNA och Y-dna. Det kunde man se tidigare också men man var tvungen att klicka på en liten symbol ute till höger. Jag ser dessutom vilken haplogrupp matchen tillhör om de tagit mt/y-dna.

Klickar jag i rutorna till höger kan jag välja 7 personer att jämföra i kromosomvisaren.

Under Filter upptill kan jag filtrera på att titta på personer som till exempel har träd eller vilken typ av test de tagit.

 

Jag kan välja Tableview för att få en enklare lista utan fotografier på träffarna. 

Vill jag titta på vilka matcher jag och min match har gemensamt / inte gemensamt markerar jag min match i kryssrutan till vänster och klickar på de små gubbarna till höger.

Det här var de ändringar jag kunde se direkt och jag tycker det ser bra ut. Framförallt att man kan se hur mycket man delar på x-kromosomen.

Jag kan se från diverse inlägg i olika Facebook-grupper att det är saker som strular lite men det är en stor uppdatering och de har meddelat att det kan ta lite tid innan allt är på plats.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.