Återblick

dna-test Nov 02, 2020

För exakt två år sedan var jag i Oslo på allra första MyHeritage Live konferensen. En riktigt trevlig, välorganiserad konferens med bra föreläsare och intressanta föredrag. Årets konferens som skulle vara i Tel Aviv är inställd / flyttad av förståeliga skäl. Personligen får jag väldigt mycket inspiration av att lyssna på föredrag. Problemet är sedan tiden som inte riktigt räcker till för allt man vill testa.

Jag försöker ha en priolista med de dna-verktyg jag verkligen vill lära mig mer om eftersom just det här med verktyg och hur vi kan få ut så mycket som möjligt från våra test är något jag tycker är riktigt roligt.

Idag är det dessutom exakt sju år sedan mitt dna-resultat blev klart. Jag hade 50 matcher... När jag hade fått mitt resultat skrev jag ett inlägg i dna-anor på Facebook.

Jag hade rätt. Jag har inte haft några sysselsättningsproblem de senaste sju åren. Då visste jag inte heller att jag så småningom skulle komma en familjehemlighet på spåren och som i förlängningen inneburit att jag helt bytt karriär, blivit egen företagare och jobbar med dna och släktforskning på heltid. Tänk vad en dna-test kan ställa till med.

Jag noterade även ett annat inlägg 2013.. i april 2013 hade FamilyTreeDNA rea och ett FamilyFinder test kostande endast 169 USD, det lägsta priset någonsin på den tiden. 

Jag tror det är bra att titta tillbaka ibland, att sätta saker och ting i perspektiv. När man är mitt uppe i något kan det vara svårt att se, men när man ser tillbaka kan man se det ur en annan infallsvinkel.

Detsamma gäller släktforskning på sätt och vis. Så fort det kommer en ny befolkningsskiva eller nya register blir tillgängliga går jag över de personer i mitt träd som berörs av de nya uppgifterna. När man tittar tillbaka på det man forskade fram för fem, tio år sedan eller kanske ännu längre tillbaka sedan, kan man få nya uppslag på hur man kan komma vidare om det är något man fastnat på. Det som vekade omöjligt för tio år sedan har kanske en enkel lösning idag.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.