Dela din släktforskning

Uncategorized Oct 31, 2020
 
Mannen bakom kameran i filmen är min morfar, Erik Berlin och inspelningen är gjord under första hälften av 50-talet. Den lilla skidåkande flickan är min mamma. Sången står min farmor Lilly Kvist för i en inspelning på kasettband runt 1977.
 
Jag gillar kreativa sätt att dela med mig av min släktforskning. Film, bilder och ljud är ju sådant jag har i mitt "släktarkiv" och jag vet att det uppskattas i lagom mängd även av icke-släktforskningsintresserade släktingar. Det väcker minnen till liv och ofta får man ta del av andra berättelser och historier om släkten bara man triggar igång intresset på något sätt.
 
Jag tycker dessutom att sociala medier passar för att dela med sig av lite bilder, korta berättelser och filmklipp. Men jag vet att det kan kännas som ett enormt projekt, man måste kanske scanna bilder, spela över ljud från kassett till datorn.. och så blir man överväldigad av bara tanken.. eller så har man fullständig idetorka - och gör inget.. 
 
Jag har kommer att återkomma i ämnet framöver, jag har nämligen en idé...
 
 
 
 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.