För ett år sedan - RootsTech London

rootstech london Oct 26, 2020

För ett år sedan var jag på plats på RootsTech i London, första gången som RootsTech arrangerades i Europa. Jag har länge velat åka till RootsTech i Salt Lake City så jag hade höga förhoppningar inför min London resa.

2012 var jag också i London, på Who Do You Think You Are - Live, en gigantisk släktforskarmässa så jag såg verkligen fram emot att komma tillbaka till London.

Om möjlighet finns rekommenderar jag verkligen ett besök på en släktforskarmässa, oavsett om det är Släktforskardagarna här i Sverige eller någon utomlands. (När det inte finns Covid-19 restriktioner naturligtvis)

  • Man träffar och lär känna andra släktforskare
  • Man har chans att prata direkt med företagen som tillhandahåller programvaror och tjänster
  • Inspirerande föredrag och workshops

Eftersom min sambo inte är på samma intressenivå som jag när det gäller släktforskning så har jag ofta åkt i väg helt själv på den här typen av event. Men är man en släktforkare bland tusentals andra är det aldrig något problem att hitta någon att snacka med eller fika med. 

Under RootsTech 2019 hade jag nöjet att få se Jonny Perl hålla föredrag, jag fick prata lite med programledaren av ett av mina favoritprogram, RelativeRace, Dan Debenham. Jag snackade med David Allan Lambert som har stående inslag i podcasten Extreme Genes. Jag spenderade mycket tid i montern där Kevin Borland (Borland Genertics), John Collins (Genetic Family) och Rob Warthen (DNAGedcom) huserade. Jag träffade släktforskare från Sverige, både sådana som hade rest dit och flera som är bosatta i London.

Jag hade verkligen sett framemot att komma tillbaka i år men det får bli någon annan gång.

Dan, programledare för Relative Race.


Goodiebagen från RootsTech 2019.


David Allan Lambert som har återkommande inslag på podden Extreme Genes.


John Collins, Kevin Borland och Rob Warthen.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.